Joure, 't Zand

Instellingsnaam
HWS museum Joure

Objectnummer
f1503

Objectcategorie
Beeldmateriaal

Objectsoort
Ansichtkaart

Titel
Joure, 't Zand

Beschrijving
Joure, ‘t Zand met Libraboot I voor vracht- en personenvervoer en één van de eerste trekkers met oplegger van de beurtdienst Fa. H. Kramer. Op de voorplecht staat Hendrik Kramer, rechts zijn broer Sjoerd. Hendrik ‘Kappie’ Kramer beschikte over drie boten;
De Libra I kon ongeveer 125 passagiers vervoeren en De Libra II had plaats voor ongeveer 100 passagiers. Dit waren stoomboten. De Libra III was een motorboot die speciaal voor vrachtvervoer werd gebruikt. Omstreeks 1935 gooide het bedrijf het roer om. Het vervoer over de weg verdrong het vervoer over water. Op 3 oktober 1951 maakte een Libra boot voor het laatst de reis van Joure naar Sneek. Het vervoer ging in het vervolg over de weg met de bekende en inmiddels nostalgische ‘Libra’- vrachtauto’s. De familie Kramer bleef werkzaam in het bedrijf. Op 29 juni 1965 werd de Vervoercentrale Libra N.V. verkocht aan de S.B.S. (Van der Schuyt-Van der Boom-Stânfries Rederij.) en kwam een einde aan het bestaan van dit Jouster familiebedrijf.

Vervaardiger
Onbekend

Datering
Array

Informatie incorrect of onvolledig?
Laat het ons hier weten! »

Onze collectie is veel groter. Wil je meer beeldmateriaal inzien, neem dan contact met ons op.

Inzien

Zelf iets toevoegen aan ons archief?

We zijn altijd bezig met het verder ontwikkelen van ons archief. Heb je een foto, film, boek of document voor ons archief? Zend het ons via ‘toevoegen aan archief’, of neem even contact met ons op.

Toevoegen aan archief